Mecenas Opublikowano Poniedziałek o 09:04 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 09:04 Dostałem z przypadku takie urządzenie na chwile obecna fizycznie posiadam dwie szt docelowo bede mial ich kilkanaście. Jestem totalnym laikiem w sprawach serwerów czy jest mozliwość uruchomienia omv na tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba141 Opublikowano Środa o 01:03 Udostępnij Opublikowano Środa o 01:03 Oczywiście, zainstaluj dysk o pojemnosci np. 120gb ssd/hdd na nim Instalujesz system, Uprzednio wgrany na np pendrive https://sourceforge.net/projects/openmediavault/files/iso/7.4.17/openmediavault_7.4.17-amd64.iso , dysk ssd/hdd bezie potrzebny tylko na system a wszystkie inne dyski co będziesz miał posłużą na twoje pliki. Instalacja jest bardzo prosta to ejst gotowy obraz z zainstalowanym omv na systemie Debian. Ja u siebie posiadam Dell 7020 sff i chodzi bardzo dobrze 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi